OM KLUBBEN » Historie

Historie

HVK 2 års stiftelsesfest 2. februar 1957 - Postbudet Jakob Jakobsen på billedet er så vidt vides ikke familiært beslægtet med vores nuværende medlem Jakob Due Jakobsen;)
Hvidovre Volleyball Klub blev oprindeligt stiftet d. 1. februar.1955 i Præstemoseskolens to små gymnastiksale, og det var med overvældende succes, med danmarksmesterskaber for både damer og herrer som omgivelserne ellers ikke lige frem lagde op til.
De begrænsende omgivelser var en medvirkende årsag til at klubbens daværende bestyrelse i sidst i 60érne ansøgte kommunen om bedre forhold og rammer. Da klubbens fine resultater desværre ikke var nok til at optimere den kommunale opbakning, søger klubben mod Brøndby der på daværende tidspunkt prioriterer idræt væsentligt højere, og tager imod klubben med åbne arme (og en bedre hal). Derefter skifter klubben navn til det nuværende  ’Brøndby Volleyball Klub’.
I 1978 stiftes Hvidovre Volleyball Klub igen, og 1978 er derfor klubbens officielle stiftelsesdato.
Da Frihedens Idrætscenter bygges tilbydes Hvidovre Volleyball Klub træningstid og klublokale.
Foreningslivet og socialt samvær er grundstenene for klubben og klart det som har holdt klubben sammen,  også selvom klubben jævnligt er repræsenteret i de allerøverste rækker.
Hvidovreborger og medstifter Cor Geugjes har gjort så utroligt meget for dansk, nordisk og europæisk volleyball i løbet af sine mange år indenfor volleyballverden, at bestyrelsen i Hvidovre Volleyball Klub har besluttet at udnævne ham til vores tredje æresmedlem.
Cor fik bl.a. DIF's ærestegn som den første person indenfor volleyball og var nordisk generalsekretær - bare for at nævne nogle af hans mange meritter. Senere blev han Præsident for European Cups Commission, ECC samt Vicepræsident for CEV!
Cor Geugjes boede i Hvidovre lige til sin død i 1995 – æret være hans minde, og lad hans ildsjæl være et forbillede for os andre.
Søde piger har altid været en del af Hvidovre Volleyball Klub
Flotte fyre - også dengang!
Bookmark and Share
Hvidovre Volleyball Klub | Frihedens Idrætscenter | info@hvk.dk | Tlf: 30747804 | CVR 32875939